Onderhoudsmonteur

Guido en Rutger werken beiden als storings- en onderhoudsmonteur bij Stadler in Leeuwarden. Zij vertellen je graag wat hun baan zo gaaf maakt:

Onderhoudsmonteur Leeuwarden

“Ja, ik ga ook elke dag met de trein naar het werk. En sindsdien kijk ik er wel anders naar, absoluut! Ik ben Guido, 34 jaar en ik werk hier als storings- en onderhoudsmonteur bij Stadler. Ik ben Rutger. Ik ben net als Guido monteur en daarnaast nog reserve shiftleader. In deze werkplaats voeren we zowel preventief als correctief onderhoud uit aan treinen. Treinen worden steeds complexer en kennis van besturingstechniek is belangrijk om hier storingen met succes op te lossen. Wanneer je de laptop aansluit, dan kunnen wij als het ware in systemen komen en daar kunnen wij allemaal gegevens bekijken, analyseren, uploaden en programmeren.

Sommige storingen zijn hardnekkig op te lossen

Soms ga je meten en dan vind je niets. Dan denk je: het is opgelost, maar dan even later komt de storing uit het niets weer terug. Juist dan komt jouw uitgebreide kennis goed van pas, want die storing zal er uiteindelijk wel uit moeten. Ja, het gave aan een trein is natuurlijk dat je met heel groot gereedschap werkt, hè. Groot spul. Zwaar materiaal. Ja, dat grote, dat vind ik mooi.

We hebben nu 50 treinen in onderhoud en er komen volgend jaar weer 18 treinen bij. Vandaar dat wij in Leeuwarden op zoek zijn naar nieuwe technische collega’s.”

Zie jij het zitten om aan groot materieel te sleutelen? Ga dan via de onderstaande button naar de vacature.

Vacatures bij Stadler

Medewerker tevredenheid

Onze medewerkers geven Stadler een 8. Dat is een cijfer waar we trots op zijn! Het betekent ook dat er nog ruimte voor verbetering is, en dat is goed. Want ook dat is Stadler: we zijn goed en willen nog beter worden. Werk je bij ons, dan dagen we je uit om samen met ons iedere dag beter te worden.