Storingsmonteur

Rick is storingsmonteur bij Stadler en zoals je in de video onderaan ziet heeft hij erg veel plezier in Venlo.

“Ik ben Rick Rademakers en ik ben storingsmonteur bij Stadler in Venlo.

Voertuigen die 100 keer zo zwaar zijn als een auto

We staan hier (in de video) op het rangeerterrein van Stadler. Dit is waar wij de treinen op ons eigen terrein rangeren, om die naar de werkplaats toe te krijgen en er daar onderhoud aan te plegen. We hebben een hefinstallatie, maar ook een pit. Je kunt je de werkplaats voorstellen alsof je in een grote autogarage loopt, maar dan met voertuigen die minstens 100 keer zo zwaar zijn als een auto, namelijk complete treinen.

Wanneer een trein in de werkplaats arriveert, gaan wij alles eerst veiligstellen. Veiligheid staat bij ons voorop. Zodra dit allemaal klaar is, dan voeren we onderhoud uit en worden de storingen verholpen.

Het grootste gedeelte van de trein is elektrisch en daarom is het van groot belang dat je een elektrotechnische achtergrond hebt. En daarom is kennis van elektrotechniek heel belangrijk.

Trots wanneer ik een storing op los.

Omdat de treinen zo snel mogelijk weer de baan op moeten is het van belang dat het werken zo goed, zo snel maar ook zo veilig mogelijk uitgevoerd wordt. Als je bij Stadler komt werken, dan kun je verwachten dat wij bereid zijn om je veel te leren! Op die manier ben ik hier bij Stadler ook ver gekomen.

De sfeer is goed. We werken hard, maar ook hebben we tijd voor een lolletje op de werkvloer. Zonder humor onder de collega’s is de dag een stuk minder leuk.

Ik ben het meest trots wanneer ik een storing opgelost heb, de trein vrijgeef en deze storingsloos ziet vertrekken om passagiers te vervoeren. Daar doe je het voor!

Ja, ik weet het zeker. Mijn carrière loopt op rolletjes.”

Wil je net zoals Rick werken aan grote, zware en complexe machines? Solliciteer dan meteen als storingsmonteur!

Vacature storingsmonteur

Medewerker tevredenheid

Onze medewerkers geven Stadler een 8. Dat is een cijfer waar we trots op zijn! Het betekent ook dat er nog ruimte voor verbetering is, en dat is goed. Want ook dat is Stadler: we zijn goed en willen nog beter worden. Werk je bij ons, dan dagen we je uit om samen met ons iedere dag beter te worden.